Atelier Kleigoed
Mijn keramiek heeft vaak een gebruiksfunctie of de vorm blijft sterk aan een oorspronkelijke functie herinneren. Vooral theepotten blijven me intrigeren. Het voelt goed om dagelijks te mogen eten en drinken uit mooi handgemaakt serviesgoed.
Ik stook mijn werk altijd op steengoed temperatuur en vanaf het jaar 2000 bijna alleen nog maar met zout. De warme kleuren en de verglazing die zo specifiek zijn voor een zoutstook hebben mijn hart gestolen.
Het is steeds weer een spannend moment om een heel nieuw en eigen resultaat uit de oven te zien komen. Het proces blijft grillig en er komt veel overgave bij kijken; overal in de oven zijn de omstandigheden weer net iets anders wat er voor zorgt dat je nooit vooraf kunt garanderen hoe een kom of theepot er precies uit gaat zien.
Ik stook mijn werk altijd op steengoed temperatuur en vanaf het jaar 2000 bijna alleen nog maar met zout. De warme kleuren en de verglazing die zo specifiek zijn voor een zoutstook hebben mijn hart gestolen.
Het is steeds weer een spannend moment om een heel nieuw en eigen resultaat uit de oven te zien komen. Het proces blijft grillig en er komt veel overgave bij kijken; overal in de oven zijn de omstandigheden weer net iets anders wat er voor zorgt dat je nooit vooraf kunt garanderen hoe een kom of theepot er precies uit gaat zien.