Geitenkaas
Rauwmelksekaas
De Saanenhof verwerkt uitsluitend melk van de eigen geiten tot diverse soorten rauwmelkse kaas. Daarom wordt de melk zo vers mogelijk verwerkt. We maken zeven dagen per week kaas en omdat we er vast van overtuigd zijn dat de natuur goed in elkaar zit, vinden we het niet noodzakelijk de melk te pasteuriseren. Ook de geiten laten we in hun waarde: we onthoornen ze niet en gebruiken ook geen trucjes om ze eerder of later te laten lammeren.
En wat onze melk en onze kaas betreft geldt precies hetzelfde: we gebruiken de melk zoals die uit de geit komt. We ontromen de melk bijv. ook niet.
De belangrijkste kenmerken voor de kaas van de Saanenhof zijn:
◦Er wordt uitsluitend volle melk van de eigen geiten gebruikt;
◦Alle kaas wordt van onverhitte (rauwe) melk gemaakt;
◦Vegetarisch gestremd ( naar wens lebstremsel mogelijk);
◦Geen onnodige handelingen zoals thermiseren, ontromen, transport of langdurige opslag;
◦Een grote keuze, rijk aan smaak en gebruiksmogelijkheden om te genieten van al het goede dat de natuur biedt;
◦Het gehele jaar leverbaar, dus ook in de winter als de melkproductie laag is.
De Saanenhof verwerkt uitsluitend melk van de eigen geiten tot diverse soorten rauwmelkse kaas. Daarom wordt de melk zo vers mogelijk verwerkt. We maken zeven dagen per week kaas en omdat we er vast van overtuigd zijn dat de natuur goed in elkaar zit, vinden we het niet noodzakelijk de melk te pasteuriseren. Ook de geiten laten we in hun waarde: we onthoornen ze niet en gebruiken ook geen trucjes om ze eerder of later te laten lammeren.
En wat onze melk en onze kaas betreft geldt precies hetzelfde: we gebruiken de melk zoals die uit de geit komt. We ontromen de melk bijv. ook niet.
De belangrijkste kenmerken voor de kaas van de Saanenhof zijn:
◦Er wordt uitsluitend volle melk van de eigen geiten gebruikt;
◦Alle kaas wordt van onverhitte (rauwe) melk gemaakt;
◦Vegetarisch gestremd ( naar wens lebstremsel mogelijk);
◦Geen onnodige handelingen zoals thermiseren, ontromen, transport of langdurige opslag;
◦Een grote keuze, rijk aan smaak en gebruiksmogelijkheden om te genieten van al het goede dat de natuur biedt;
◦Het gehele jaar leverbaar, dus ook in de winter als de melkproductie laag is.