Escargots
De escargot is inmiddels bekend geworden als streekproduct en kent afnemers door heel Nederland en België.
In Nederland zijn slechts vijf escargotskwekerijen en de familie Stappaerts is de enige in Brabant.
Escargots is een verzamelnaam voor alle op het land levende huisjesslakken.
Op het bedrijf van de familie Stappaerts wordt de Helix Aspersa Gros Gris gekweekt.
Deze escargots leeft oorspronkelijk in landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en andere landen
rond de Middellandse zee.
De Helix Aspersa Gros Gris is uitermate geschikt voor consumptie en leeft oorspronkelijk niet in de Nederlandse natuur. De slak die veel in Nederland voorkomt is kleiner en niet zo fijn van smaak.
De escargots is erg populair in België, Italië en Frankrijk, maar misstaat ook niet op de Nederlandse menukaart.
De vele mogelijke bereidingswijze van de escargots zorgen ervoor dat deze op ieder moment van de dag geserveerd kan worden. Als amusehapje, in een luxe soep, als borrelhapje, eenvoudig met kruiden- of knoflookboter of uitgebreid als hoofdgerecht in combinatie met vlees of vis.
De Escargots zorgt voor een verrijking van uw menu en is een ware culinaire belevenis.
In Nederland zijn slechts vijf escargotskwekerijen en de familie Stappaerts is de enige in Brabant.
Escargots is een verzamelnaam voor alle op het land levende huisjesslakken.
Op het bedrijf van de familie Stappaerts wordt de Helix Aspersa Gros Gris gekweekt.
Deze escargots leeft oorspronkelijk in landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en andere landen
rond de Middellandse zee.
De Helix Aspersa Gros Gris is uitermate geschikt voor consumptie en leeft oorspronkelijk niet in de Nederlandse natuur. De slak die veel in Nederland voorkomt is kleiner en niet zo fijn van smaak.
De escargots is erg populair in België, Italië en Frankrijk, maar misstaat ook niet op de Nederlandse menukaart.
De vele mogelijke bereidingswijze van de escargots zorgen ervoor dat deze op ieder moment van de dag geserveerd kan worden. Als amusehapje, in een luxe soep, als borrelhapje, eenvoudig met kruiden- of knoflookboter of uitgebreid als hoofdgerecht in combinatie met vlees of vis.
De Escargots zorgt voor een verrijking van uw menu en is een ware culinaire belevenis.