Demonstratie broodbakken
Het Kempisch Bakkerijmuseum is een geweldige publiekstrekker. Vooral voor gezinnen met kinderen is het een manier om een middagje met de kinderen uit te zijn. Het is het gezelligste museum in de Kempen. In de oude bakkerij wordt naar speciaal recept door echte bakkers "ambachtelijk" gebakken. Zij stoken de oven met takkenbossen, mutserds genaamd. Rond de oude troggen kan het proces van deeg bewerken worden gevolgd. Er wordt duidelijke voorlichting gegeven. Wanneer het deeg voldoende gerezen is, krijgt iedere deelnemer een stukje deeg en hij of zij kan daarmee een broodje maken. De bezoekers kunnen tijdens de pauze in het museum een kopje koffie of iets fris drinken, het museum bekijken, het Oudhollands bakkerswinkeltje bezoeken of een ijsje kopen. Na het uitdweilen van de oven vertelt de molenaar u graag de geschiedenis en de werking van de naast het museum gelegen oude molen. Tijdens het bezoek worden er nog andere broden gebakken en deze worden in het winkeltje verkocht.