Tussen PEELPIZZA en VLAAI...
De Romeinen die zo’n 2000 jaar geleden in onze contreien woonden, hebben in het huidige Belgisch- en Nederlands-Limburg veel sporen achter gelaten. Ook in de Peel, waar ongeveer op de grens van Brabant en Limburg ruim 100 jaar geleden door turfstekers de Romeinse Gouden helm werd gevonden.
Steeds meer recente publicaties wijzen erop dat de Romeinen aan de wieg staan van veel Culinair Cultuurhistorisch Erfgoed in beide Limburgen.
Beleef Bakkerij Ard Gerards-Steeghs tevens Limburgse Vlaai Bakkerij Museum, gevestigd in Horst, verbindt deze culinaire historie -van de Romeinen tot nu- met een aantal workshops. Of je nu kiest voor een workshop Peel Pizza bakken of Limburgse Vlaai bakken, of voor één van de andere workshops, de beleving is een onvergetelijke ervaring voor al je zintuigen.
Zelf een Limburgse Vlaai of een PEEL PIZZA maken?
En dan "Same inschéte in d'n aove", zoals wij dat hier in Limburg zeggen...
Het "inschéte" is het hoogtepunt van onze gezellige workshops.
Italiaanse scholieren tijdens de workshop Limburgse Vlaai bakken, bij de jaarlijkse uitwisseling met Dendron College in Horst, weten het zeker: De ‘LOCAL PIZZA’, zoals zij de Limburgse vlaai noemen, is erg lekker. Bellisimo op z’n Italiaans.
Breng een bezoek met familie, vrienden of collega’s aan het Limburgse Vlaai Bakkerij Museum. Beleef een workshop ‘Tussen PEELPIZZA en VLAAI…’
Kom en laat je verrassen bij Beleef Bakker Ard in Horst.
Steeds meer recente publicaties wijzen erop dat de Romeinen aan de wieg staan van veel Culinair Cultuurhistorisch Erfgoed in beide Limburgen.
Beleef Bakkerij Ard Gerards-Steeghs tevens Limburgse Vlaai Bakkerij Museum, gevestigd in Horst, verbindt deze culinaire historie -van de Romeinen tot nu- met een aantal workshops. Of je nu kiest voor een workshop Peel Pizza bakken of Limburgse Vlaai bakken, of voor één van de andere workshops, de beleving is een onvergetelijke ervaring voor al je zintuigen.
Zelf een Limburgse Vlaai of een PEEL PIZZA maken?
En dan "Same inschéte in d'n aove", zoals wij dat hier in Limburg zeggen...
Het "inschéte" is het hoogtepunt van onze gezellige workshops.
Italiaanse scholieren tijdens de workshop Limburgse Vlaai bakken, bij de jaarlijkse uitwisseling met Dendron College in Horst, weten het zeker: De ‘LOCAL PIZZA’, zoals zij de Limburgse vlaai noemen, is erg lekker. Bellisimo op z’n Italiaans.
Breng een bezoek met familie, vrienden of collega’s aan het Limburgse Vlaai Bakkerij Museum. Beleef een workshop ‘Tussen PEELPIZZA en VLAAI…’
Kom en laat je verrassen bij Beleef Bakker Ard in Horst.