Op zoek naar de kern, Lisanne Sloots en Angelique

Museum Valkenburg Op zoek naar de kern, Lisanne Sloots en Angelique
Lisanne Sloots, dochter van de kunstenaar Benno Sloots uit Voerendaal, volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze woont en werkt in Amsterdam. Lisanne construeert ‘innerlijke landschappen’ waarin haar materiaalgebruik een onlosmakelijke rol speelt. In plaats van houtskool te kopen, maakt ze gebruik van houtskool dat ze zelf stookt van gevonden takken. Met verbrande takken van bijvoorbeeld de Kardinaalsmuts of de Vleugelnoot, weet ze diverse grijstonen en structuren op te roepen. Dit materiaal heeft van zichzelf een lange geschiedenis en een eigen verhaal. En die twee werelden – van het materiaal en de kunstenaar – ontmoeten elkaar en gaan tezamen een nieuwe ontdekkingstocht aan. In haar landschappelijke werken, die deels herkenbaar en deels abstract zijn, vormt het houtskool een verwijzende relatie met de bomen: het refereert aan het materiaal waarvan het is gemaakt. Lisanne Sloots is tevens als docent werkzaam en geeft cursussen tekenen en schilderen aan volwassenen op het atelier en aan het MK24 te Amsterdam. In 2020 presenteerde Lisanne het boek ‘Houtskool’, waarin ze verslag doet van haar zoektocht naar het gelijknamige materiaal.


Na haar opleiding beeldhouwen aan de Stedelijke Academie voor Plastische Vormgeving in Genk en schilderen aan de Kunstacademie in Maasmechelen werkt Angelique Cremers (1966) al vele jaren als autonoom kunstenaar. Het atelier van Angelique is gevestigd in hartje Sittard. Hier werkt ze dagelijks aan haar beelden. De bronzen sculpturen worden aan de hand van studies naar levend model ontworpen. Hierna worden aan de kernbeelden van klei andere materialen toegevoegd om, middels abstractie en vervreemding, een bepaalde emotie te creëren. De eerste aanblik is visueel aantrekkelijk, maar als je verder kijkt is er altijd wel dat ene schurende randje. Elk beeld heeft een eigen verhaal. Angelique wil graag met haar werken de ware puurheid van schoonheid raken. Als voormalig miss Holland kent ze als geen ander de impact van schoonheid. Het plaatje moest altijd perfect zijn. De schoonheid van perfectie zit in de imperfectie. Een groot deel van haar oeuvre bestaat uit vrouwenfiguren. Vrouwen die naar binnen kijken, de ogen subtiel gesloten of zelfs geblinddoekt. Angelique: “Uiteindelijk draait het toch allemaal om de kern, daar zit de kracht, de werkelijke schoonheid. Vrouwen zouden vaker moeten beseffen dat ze mooi zijn zoals ze zijn. Rafelrandjes, zowel fysiek als emotioneel, horen daarbij”.

Contactpersoon:

Jolanda Rikers
043-6016394
info@museumvalkenburg.nl

 

Locatie:

Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg aan de Geul

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: € 8 pp incl gratis kopje koffie Museumkaart en kinderen gratis. Studenten 50% korting
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Tijd: Dinsdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur
Te bezoeken/boeken: Dinsdag t/m zondag
Periode: Juni,Juli,Aug,Sept

Overige activiteiteiten van Museum Valkenburg:

Parallel aan ‘Through their eyes, 80 jaar bevrijding in Zuid-Limburg’ in de bovenzaal de expositie ‘Vrijheid’ en wat dit voor ons betekent.
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul
Jo Peters’ kunst is niet elitair. Ze is toegankelijk en sensueel. Ze nodigt uit tot aanraken en reflectie.
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul
Figuren worden geplaatst in landschappen met architectonische  elementen in een stijl die doet denken aan Dali of Gaudi.
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul
Fototentoonstelling van Nederlandse wielrensters gemaakt door Limburgse fotografen.
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul
Met unieke expositie amateur archeologie Limburg
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul
Maak kennis met de Limburgse kunst en historie bij Museum Valkenburg. Elke maand nieuwe exposities.
Museum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul

Reviews op Op zoek naar de kern, Lisanne Sloots en Angelique

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Op zoek naar de kern, Lisanne Sloots en Angelique .


Bol AlgemeenBol Algemeen

OutdoorOutdoor


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com